Instal·lat el Firefox en valencià normatiu

softvalencià

Encara a dia de hui hi ha gent que pensa que el Firefox o el Internet Explorer no estan en la nostra llengua, però evidentment, i gràcies a la tasca de molta gent que col·labora de forma altruista, no és així.

La feina de mantindre el programari (o “software”) en la nostra llengua la fan possible Softcatalà i Softvalencià.

Molta gent em pregunta “i aixó, Softvalencià, per a què, sí ja tenim la versió catalana! que sou, blaveros?“. I quanta ignorància o mala fe! Res més lluny de la realitat. La versió en variant valenciana del Firefox existeix no solament per a que la gent del País Valencià tinga les xicotetes diferències que fan de la nostra llengua una llengua immensa, sinó també per a que els anomenats “blaveros” no prenguen força a la xarxa. Si no existira Softvalencià, hi hauria una única alternativa plena d’errades ortogràfiques. D’aquesta forma tenim una versió que s’ajusta a la normativa i si la gent  busca com posar-se el Firefox en valencià pot elegir entre la versió plena de faltes ortogràfiques i castellanismes, o aquesta, la que s’ajusta a les normes de l’AVL.

La Universitat d’Alacant ha participat en la traducció al valencià. Com a curiositat la paraula per a guardar les coses al Firefox és, en la versió valenciana, “Alça”. Qui no li ha dit mai sa mare ( a Castalla segur!) “alça la roba!!!”. A mi personalment m’encanta. La nostra llengua és extraordinària i hi ha que fomentar totes les variants per a que no s’obliden!

Ací teniu un xicotet tutorial de com s’instal·la el paquet de llengua valenciana al Firefox.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s